sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Vuosi 2014

Vuonna 2014 ostin/sain kosmetiikkatuotteita 65 kappaletta. Tämä sisältää myös kosmetiikaksi ostamani öljyt/suolat ja muut keittiötarvikkeet. Ehdottomasti enemmän kuin olisin uskonut ostaneeni. Tämä tarkoittaa 5,4 kosmetiikkatuotetta kuukautta kohden.

Samassa ajassa loppui 117 kosmetiikkatuotetta. Eli 9,8 kosmetiikkatuotetta kuukautta kohden. Tämä tarkoittaa siis peräti 52 kosmetiikkatuotetta vähemmän taloudessa.

Pakko todeta, että käyttämäni kosmetiikan määrä on hämmentävän suuri! Ja saa minut ihmettelemään miten paljon kosmetiikkaa oikein olen aiemmin käyttänyt. Tässä on ehdottomasti yhä siis vähennettävää ja paljon.

Tavaroita ostin/sain vuonna 2014 70 kappaletta. Osa näistä on kulutustuotteita, jotka eivät osu kosmetiikan taikka siivoustuotteiden kategoriaan. Tämä tarkoittaa 5,8 tavaraa kuukaudessa, eli yksi tavara 5,2 päivässä.

Tavaroita poistui tänä aikana 475 tavaraa. Toisinsanoen 39,6 tavaraa kuukaudessa.

Tavaraliikenne näyttää kutakuinkin siltä, miltä oletinkin. Yhä ostan uutta liian kevyin perustein. Ensi vuonna mietin ehdottomasti tarkemmin näitäkin hankintoja. Sain karsittua tavaramäärää kuitenkin jopa odotettua paremmin.

Vaatteita ostin uutena viime vuonna 17 kappaletta, eli 1,4 vaatetta kuussa. Käytettynä ostin/sain vaatteita 24 kappaletta, eli 2 per kuukausi. Yhteensä siis peräti 2,4 vaatetta lisää kuussa!

Vaatteita kului puhki/lähti kiertoon 131 kappaletta. Eli 10,9 vaatetta kuussa.

Tämä hankittujen vaatteiden määrä tuntuu todella isolta, ja rehellisesti oletin sen olevan selvästi pienempi! Ehdottomasti petrattavaa tällä saralla siis.

Siivoustuotteita tuli hommattua 12 kappaletta, siis 1 per kuukausi.

Niitä loppui 25 kappaletta, eli 2,1 kuukautta kohden.

Siivoustuotteiden liikenne on siis kutakuinkin kohtuullinen. Tosin voisin kyllä hieman säästeliäämmin ensi vuonna käyttää näitä ja hyödyntää tehokkaammin luonnonmukaisia siivousaineita.

2 kommenttia:

 1. Mä en ole listannut kosmetiikkaostoksia, mutta se olisi mielenkiintoista. Oma arvaukseni on, että olen ostanut ihan tosi vähän: en meikkejä laisinkaan, ja hiustuotteitakin 4 purkin verran (shampoo, hoitoaine, hiuslakka, muotovaahto).

  Mutta sitten jäin miettimään, että mikä kaikki on kosmetiikkaa. Hammastahna, kosteusvoide, huulirasva, käsisaippua. Bebanthen? Niitä on ostettu yhteiseltä taloustililta jonkin verran, ja ovat koko perheen yhteisiä pl. mun huulirasva, (jonka muuten sain lahjaksi. Yli vuosi sitten.).

  Vaikesti välittyvä pointtini on, että seuranta saa aina esille piilossa olevia hankintoja. Niitä, joita ei arjessa edes huomaa, kun niihin ei kiinnitä huomiota. Juuri siksi seurantaa on välillä ihan hyväkin harrastaa, että tulee tietoiseksi käyttämästään tavarasta. Vaikkei vähentämistarvetta edes olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen laskenut mukaan tuohon kaikki, mitä lätkin kroppaani ulkoisesti. Mukana on siis hammastahnat, kaikki rasvat, myös tuo Bepanthen, sekä käsisaippua.

   Suosittelen kokeilemaan tuota seurantaa vaikka lyhyemmältä ajalta. Itse olisin kuvitellut käyttäväni kosmetiikkaa huomattavasti vähemmän kuin todellisuudessa sitten käytän. Siksipä tänä vuonna on tarkoitus kyseenalaistaa vielä rankemmalla kädellä tuotteiden tarpeellisuus.

   Poista