torstai 9. lokakuuta 2014

Hiuspäivitystä: askorbiinihappovaalennus

No niin, taas on vaikeuksia päättää mitä hiuksille tekisin. Viimeisimmästä värjäyksestähän on nyt vajaa kaksi kuukautta. Tuolloin värjäyksen jälkeen tilanne oli tämä:


Eli tuollainen punaiseen taittava keskiruskea. Kuvassa sävy näyttää vaaleammalta ja hivenen punaisemmalta kuin oli. Tuolloin käytin värin alla kookosöljyä, joka tuntuikin suojaavan hiuksia jossain määrin, lisäksi uskon sen kelatoineen metalleja jossain määrin. Hiukset eivät nimittäin kuluneet yhtä punaiseen viime kerran jäljiltä kuin yleensä.


Tässä siis lähes 2 kk juurikasvu. Uppoaa kuvassa värjättyyn väriin paremmin kuin todellisessa elämässä. Ei siis kuitenkaan mikään ihan mahdoton juurikasvu.

Tässä kohtaa havahduin siihen, että tuo sävy on vaaleampi kuin hetkeen. Aika lähellä omaa sävyäni, vain hieman tummempi. Tuo punaisuus kuitenkin häiritsee. Näinpä taas aloin pohtia hiusten vaalentamista liukuvärityylillä, jolloin juurikasvu saisi rauhassa kasvaa.

Harkitsen vielä mitä hiuksille lopullisesti teen. Koska noissa kuitenkin selvästi on metalleja kerrostuneena (olettaisin näin, kun kaikki värit taittavat punaiseen), aloitin metallien purun askorbiinihapolla.

Askorbiinihappo on siis yhtä kuin C-vitamiini. Se sitoo metalliyhdisteitä ja poistaa niitä hiuksista. Ilmeisesti se myös vaalentaa värjättyä hiusta jossain määrin.

C-vitamiinia saa halvimmalla jopa 500 g alle 25 euroon (hevosille tarkoitettu jauhe). Koska kaapissa kuitenkin oli C-vitamiinitabletteja, murskasin näitä. Käytin hiuksiin noin 30 grammaa C-vitamiinia jauhettuna, ja sotkin mieheltä lainaamallani shampoolla jauheesta tahnan.

Levitin tahnan tasaisesti pyyhekuiviin hiuksiin ja odotin 80 min. Etukäteen olin hieman epäilevänä lukenut raportointia tässä vaiheessa irtoavasta metallin hajusta, mutta totta se oli! Hiukset todella lemusivat metallille.

Lopuksi huuhdoin hiukset, ja niistä todella lähti väriä. Lopputulos on tämä:
Hiukset ovat käsittelyn jälkeen selvästi vaaleammat! Nyt juurikasvu näyttää tummemmalta kuin tuo värjätty osuus, mikä on siis tarkoituskin, jos hiuksiin meinaa jotain ombren tyylistä värjäillä. Hämmästyin miten ison eron hiuksiin sai pelkillä vitamiinitableteilla. Eikä hiukset edes kärsineen käsittelystä, hieman kuivemman oloiset ovat kuin yleensä. Lisäksi päänahka kutisee hieman.

Aion toistaa käsittelyn ainakin muutaman kerran, mutta ennen tätä annan hiusten levätä.

Kokeilin samalla myös jauhaa muutaman C-vitamiinitabletin ja sotkea tahnaksi öljyn kanssa. Hieroin sitten kostealle iholle tahnaa, ja pakko todeta, että parempaa kuorintaa saa hakea! Toki tämä on aika tuju kuorinta, eli herkkäihoisille en suosittele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti