sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Toukokuun ruokamenot
Toukokuussa en jaksanut kehitellä mitään projektia. Kotimaisuuden huomioiminen on jo muodostunut rutiiniksi kaupassa, mikä on hienoa. Hävettää myötää, mutta aiemmin en ihmeemmin huomioinut tuotteen alkuperämaata.

Kuvasin kuitenkin kaikki kuitit. Niitä oli vain seitsemän kappaletta. Yritän hakea ostoksia mahdollisimman isoissa erissä suunnitellen viikon ruokailuja. Joka päivän ruokaa en tosin suunnittele etukäteen (koen sen jotenkin tylsäksi), mutta jonkinlaista listaa tulee hahmoteltua. Koska en ole riittävän suunnitelmallinen, täytyy kaupassa käydä todellisuudessa useammin kuin kerran viikossa.

Toukokuun ostosten loppusumma oli 399,90 euroa. Ja tästä puuttuu siis vanhaan tapaan puolison tekemät ostokset. Summa on edellisiä kuukausia pienempi, koska reko-tilaisuuksissa ei tullut käytyä, vaan pakkasta tuli tyhjennettyä käytettyjen lihojen osalta.

Tässä kuussa ajattelin kokeilla viljatonta ruokavaliota. Kokeilu johtuu osin imetyksestä ja siitä, että vauva saa vatsanväänteitä ainakin rukiista, mutta myös couscousista. Perus vehnää en ehtinyt kokeilla, mutta todennäköisesti kaikki viljat tekevät samaa. Näin oli esikoisen kohdallakin.  Myös oma vatsani turpoaa ja oireilee lievästi viljojen hiilihydraateista. Siinä mielessä ei ihme, että lapsilla on samaa ongelmaa.

Toinen syy viljattomalle dieetille on kokeilunhalu. Aina ajoittain kokeilen mielenkiinnosta näitä muotidieettejä. Todennäköisesti vatsa ainakin kiittää kokeilusta. En odota, että voisin muuten mitenkään paremmin, vaikka monet näin mainostavatkin. Toki suojaravinteiden määrä noussee kun pääosin tyhjät hiilihydraatit jäävät pois dieetistä. Oletettavasti myöskin kulut ovat isommat, viljatuotteet kun ovat edullisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti