sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Vaatteiden korjaamisesta

Hain ennen reissua vaatteet ompelijalta. Löysin paikan googlen avulla viiden minuutin kävelymatkan päästä, joten pitkälle ei vaatteita tarvinnut viedä. Alunperin korjattavaksi piti viedä takki, jonka vetoketjun piti olla rikki. Kokeilin sitä uudestaan, ja hyvinhän se toimi! Ilmeisesti en vaan ole saanut tuplavetoketjua kohdilleen aiemmin testatessani? Positiivinen yllätys, sillä kokopitkän vetoketjun vaihto olisi tullut kalliiksi.
Ompelijalle päätyi siis polvesta revenneet farkut, takki, jonka saumat olivat revenneet. Lisäksi jakkutakki istui huonosti ja sen nappien paikat siirrettiin. Nämä kaikki kustansivat 32 euroa ja työn jälki oli erinomaista. Farkkushortseja tulikin pidettyä jo reissussa kolme päivää, sen verran hyvät niistäkin tuli.
Alunperin ensimmäinen impulssi farkkujen revetessä oli heittää ne roskiin. Onneksi olen oppinut jo jotain. 15 eurolla sain itselleni niistä hyvät shortsit. Joku ompelutaitoinen olisi toki tehnyt tämän helposti itsekin ja säästänyt rahat, itse en kuitenkaan omista ompelukonetta, eikä taitoakaan olisi löytynyt.
Jatkossa yritän miettiä kaappiin käyttämättä jäävien vaatteiden kohdalla myös tätä muokkausmahdollisuutta ennen niistä luopumista. Yllättävän pienillä muutoksilla vaatteista voi saada uudenveroisia. Jatkossa voisin myös harkita vaatteiden teettämistä ompelijalla. Tätä rajoittaa oikeastaan vain se, että olen todella huono piirtämään/kuvailemaan haluamaani. Tätäkin voisin toki alkuun kenties harjoitella yksinkertaisten vaatekappaleiden, kuten hameen kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti