keskiviikko 20. elokuuta 2014

Avitcid-voide

Ihonhoitorutiinini ovat hyvin simppeleitä nykyään. Tai ovat oikeastaan olleet aikalailla aina, laiska kun olen. Pesen ihon aamulla ja illalla. Lisäksi levitän kasvovoiteen mikäli muistan tai koen sen tarpeelliseksi. Ajoittain olen käyttänyt kasvovesiä, mutta kieltämättä aika harvoin.

Ihoni on aina ollut rasvoittuva. Nuorena kärsin aknesta, eikä se ole oikeastaan täysin hävinnyt edelleenkään. Yhä ihooni tulee pieniä komedoja, ja ihohuokoseni ovat melko suuria.

Olen nyt tänä vuonna pessyt ihon ihan vaan oliiviöljysaippualla. Välillä kuorintana käytän merisuolaa. Kosteutukseen käytän kookosöljyä taikka Kreetalta ostamaani kasvovoidetta, useimmiten kuitenkin jätän ihon kosteuttamatta.

Nyt päätin kuitenkin kokeilla jotain uutta. Koska 30 vuotta on täynnä, kärsin satunnaisten finnien lisäksi ikäkriisistä ja ainakin kuvittelen näkeväni ryppyjen alkuja. Niinpä ostin voiteen, minkä pitäisi olla tehokas molempiin vaivoihin!
Hain apteekista Avitcid-voiteen. Hintaa tälle 50 gramman tuubille tuli 18,33 euroa.Voiteen vaikuttava aine on siis tretinoiini, jonka vaikutusmekanismista voi lukea paremmin vaikkapa tästä. Kyseinen aine on ainoa, joka todistetusti tehoaa ryppyihin kiihdyttämällä kollegeenin tuotantoa. Haittana käytölle on se, että voide kuivattaa aina jossain määrin ihoa. Lisäksi voidetta saa vain reseptillä.

Ajattelin käyttää tätä iltaisin ainakin muutaman kerran viikossa, katsotaan nyt minkä verran aine kuivattaa ihoa. Alkuun testaan aineen vaikutusta ihan vain parin tunnin ajan. Näin olettaisin välttyväni suuremmilta yllätyksiltä. Jatkossa siis on tarkoitus korvata tällä ajoin normaali kasvovoide, itsessäänhän tämä ei riitä mikäli iho kaipaa kosteutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti