keskiviikko 20. elokuuta 2014

Hiustilanne tässä kuussa

Taas tämä hiustilanne ärsyttää. Päädyin taas värjäämään hiukset, mutta en ole ihan varma olenko tyytyväinen lopputulokseen.

Löytäisin mielelläni vihdoin järkevän ratkaisun hiusten suhteen. Siis sellaisen, johon olisin oikeasti tyytyväinen. Kuten vanhoista postauksista voi lukea, pääsin hiusten värjäämättömyydessä alkuvuodessa jo lähes 7 kk etappiin. Tavoitteena oli siis lopettaa värjääminen kokonaan.


Lopulta kyllästyin kuitenkin epäsiistiin ulkonäkööni. Etenkin asiakastyössä tämän näköiset hiukset eivät  oikein ole edukseen, vaikkakaan kiinni hiukset eivät näyttäneet ihan näin pahalta.

Kävelin kampaajalle ja kysyin saisiko hiuksiin värjättäy liukuvärjäystä siten, että tota värjättyä osaa olisi vaalennettu. Punaisesta pigmentistä johtuen ei kuulemma saanut. Päädyin sitten värjäämään hiukset kylmän ruskealla ja päälle vaaleita raitoja. Kuten aina, vaikutelma oli silti punertava.


Tässä toki on käytetty salamaa kuvatessa, joten se väristää sävyä jonkin verran. Olin kuitenkin tyytyväinen tuohon väriin kolmen viikon ajan. Sitten väri taas kului. Kuukauden kohdalla juurikasvu oli jo melko häiritsevän näköistä.Ylläolevassa kuukauden kohdalla kuvatussa kuvassa myös tulee hyvin esiin se, miten nuo värit kuluvat omassa päässäni nopeasti oranssiin. Ja tämä ilmiö tapahtuu joka kerta mikäli värjään hiukseni millään muulla värillä kuin mustalla/mustanruskealla tai aivan vaaleaksi. Ja näissä äärisävyissä taas juurikasvu korostuu, joten värjätä täytyy tästä syystä ahkerasti.

Näissä kuvissa näkyy hiusten tilanne ennen värjäystä. Tässä kohtaa hiuksissa on taas lähes kahden kuukauden juurikasvu. Kuvat on otettu kylpyhuoneen lämpimässä valossa ilman salamaa. Näissä siis näkyy iten oranssinpunaiseksi hiukset muuttuvat värin kuluessa.

Marssin työpäivän pääteeksi kauppaan ja hain hiusvärin kyllästyttyäni oranssinpunaisiin hiuksiin.

Ostin Poly Paletten värin sävyssä 600 vaaleanruskea. Väri oli siis puhdas kylmä, ilman punaista pigmenttiä itsessään. Periaatteessa esimerkiksi suklaanruskea sopisi hiuksiini paremmin, mutta yritän välttää hiusvärin kulumista tuohon oranssinpunaiseen. Hintaa tällä värillä oli 6,90, eli ei todellakaan kalleimmasta päästä.

Törmäsin hiljattain taas yhteen kookosöljyn käyttömahdollisuuteen ulkomaista hiusfoorumia lukiessani. Ideana on hoitaa hiukset kookosöljyllä ennen värjäämistä, ja laittaa väri öljyisiin hiuksiin. Näin öljy tyydyttyneenä rasvana kelatoi metalliyhdisteitä, ja estää vaurioden muodostuimista hiuksiin.

Ohje tuntui hieman hurjalta, mutta päätin siitä huolimatta kokeilla. Kaadoin siis kuiviin ja pesemättömiin hiuksiin reilulla kädellä kookosöljyä.Kookosöljyä laitoin niin paljon, että hiukset olivat aivan märät öljystä. Annoin öljyn vaikuttaa tunnin ja kampasin hiukset vielä läpi, jotta öljy oli hiuksissa varmasti tasaisesti. Sekoitin hiusvärin normaaliin tapaan ja laitoin aineen öljyisiin hiuksiin. Vastoin ennakko-odotuksia, ei öljyn ja hiusvärin seos lähtenyt valumaan vaan pysyi hiuksissa kuten toki on tarkoituskin. Noudatin vaikutusaikaa tavalliseen tapaan.Ja tässä sitten lopputulos. Kuvassa väri näyttää vaaleammalta kuin onkaan. Itseasiassa öljy saattoi jopa hieman tehostaa värin tarttumista, toisin kuin voisi olettaa. Hiuksia huuhtoessa vaahdotin värin tavalliseen tapaan, en pessyt enää hiuksia shampoolla, enkä myöskään laittanut pakkauksessa tullutta hoitoainetta hiuksiin. Tästä huolimatta hiukset ovat pehmeät ja kiiltävät, mutta kuten alemmassa kuvassa näkyy, myös yhä aavistuksen öljyiset.

Voin siis suositella kookosöljyn käyttöä värjäyksen yhteydessä. Jatkossa aion värjätä hiukset tällä tapaa,  öljy tuntui todella suojaavan hiuksia vaurioilta. Sikäli positiivista, jos nyt palaan värjäyskierteeseen, saattavat hiukset ainakin pysyä paremmassa kunnossa värjäämisestä huolimatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti