tiistai 10. kesäkuuta 2014

6 kk värjäämättä hiuksia

Olen värjännyt hiuksia oikeastaan tauotta noin 15-vuotiaasta asti. Tarina on perinteinen, kerran hiukset kestovärillä värjättyä on juurikasvun takia "pakko" värjätä uudestaan. Alkuun vaalensin hiuksia, sittemmin viimeiset vuodet olen värjännyt niitä ruskeaksi. Oma värini on vaaleanruskea, ja olen pitkään koittanut saada sen esille. Ongelma vaan "omanvärisiksi" värjätessä on se, että värit haalistuvat päässäni oranssinpunaiseksi, joka sitten tuo juurikasvun todella hyvin esiin ja saa värjäämään hiukset uudestaan.

Ajoin olen miettinyt värjäämisessä myös kemikaalialtistuspuolta. Värit ovat melkoisen vahvoja, ja epäilemättä jotain väreistä imeytyy myös päänahan läpi. Ne tunnetusti myös allergisoivat helposti, vaikkakaan itse en onneksi ole allergisuuteen taipuvaa tyyppiä.

Toinen mietityttävä puoli on ympäristövaikutukset. Onhan hiusväreissä melkoisia kemikaaleja, jotka sitten huuhdotaan surutta viemäriin. Tarpeetonta kemikaalikuormaa ympäristölle siis.

Kolmas puoli on rahanmeno. Olen ajoin värjännyt hiuksia kotona, ajoin kampaajalla. Kampaajalla tulos on toki parempi, mutta rahaa menee selvästi enemmän.

Laskin, että tähän mennessä olen säästänyt rahaa noin 44 euroa kotiväreissä tai peräti 316 euroa kampaamokäynneissä. Tällä kertaa säästö taitaa olla tuon jälkimmäisen suuruinen, sillä olen lähiaikoina pääosin värjäyttänyt hiukseni kampaajalla. Laskin säästön sen mukaan, että värjään hiukseni yleensä noin kuuden viikon välein. Ajoin väli on ollut vaivaiset neljä viikkoa, jolloin rahaa olisi mennyt vieläkin enemmän. Yllättävän iso summa hiusten värjäämiseen siis on uponnut rahaa!

No, miltä ne hiukset sitten näyttävät? Omasta mielestäni juurikasvu haittaa hieman hiuksia auki pitäessä, mutta onneksi hiusten ollessa kiinni ei raja ole niin selkeä. Kavereiden mukaan juurikasvua ei juuri huomaa, tosin saattavat hieman kaunistella asiaa. Otin muutaman kuvankin tilanteen valottamiseksi:Alemmassa kuvassa kuvakulma saa juurikasvun näyttämään todellista pienemmältä. Mittasin tilanteen mittanauhalla (on muuten yllättävän hankala mitata itseltä!) ja tulos oli 5,5 cm. Hiukseni siis kasvavat lähes sentin kuukaudessa kuten pitääkin.

Hiuksissa on harmillisesti kolmea väriä tällä hetkellä. Latvat ovat oranssinpunaiset, välissä on 2-3 cm raita vaaleampaa oranssia ja sitten se oma väri. Tuo raita tulee viimeeksi käytetystä kotiväristä, joka näköjään haalistui muuta hiusta vaaleammaksi. Tästä syystä pohdin kampaajalla vaaleiden raitojen ottamista värierojen tasaamiseksi. Toistaiseksi en ole kuitenkaan aikaa varannut, asia on siis vasta harkinnan asteella.

Mitä mieltä olette, vaaleita raitoja vai ei?


(Laitanpa muistiin tänne loppuun itselle, roskiin päätyi siivilä, joka hajosi käytössä. Nyt keittiössä on enää pastalävikkö, koitan tulla tällä toimeen. Lisäksi roskiin päätyi stressipallo, jota koira nakersi hieman.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti