keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Suola ihonhoidossa

Käytin taannoin ruususuolapurkin loppuun. Tilalle ostin merisuolaa:
Suolaa käytän luonnollisestikin ruoan laitossa, mutta suurin osa siitä kuluu ihonhoidossa, sekä jonkin verran siivouksessakin.

Kuten blogia seuraavat tietävät, olen vuoden alusta hiljalleen omaksunut ajatusmallin, jonka mukaan iholle olisi parasta olla laittamatta mitään syötäväksi kelpaamatonta. Toki ihan näin ehdoton en ole, mutta tähän suuntaan pyrin. Tiedän kyllä, että riittävän isot, sekä vesiliukoiset molekyylit eivät ihoa läpäise. Olen kuitenkin hieman epäluuloinen pieniä, rasvaliukoisia partikkeleita kohtaan. Lisäksi turhat kemikaalit kuomittavat ympäristöä.

Suolaa olen hiljalleen alkanut käyttää ihonhoidossa. Se desinfioi ihoa, sitoo kosteutta, sekä vilkastaa pintaverenkiertoa. Sillä saa myös helposti tehtyä ihon kuorinnan joko yksinään käytettynä, taikka sekoitettuna öljyyn tai hunajaan.

Lisäksi se antibakteerisena estää bakteerien ja virusten kasvua ja toimii suuvedessä sekä flunssan, että pahanhajuisen hengityksen estäjänä, ja nenäkannussa flunssien ja poskiontelon tulehdusten estäjänä ja lievittää allergista nuhaa.

Päänahkaan olen levittänyt suolaa ennen pesua. Itselläni se lievittää hyvin ajoittaista päänahan kutinaa. Monet myös raportoivat hilseen vähentyneen tällä tapaa. Suolan voisi myös ajatella nopeuttavan hiusten kasvua, koska se vilkastuttaa päänahan verenkiertoa.

Iholle olen nyt iltaisin kokeillut levittää suolaa pesun jälkeen. Annan suolan vaikuttaa muutaman minuutin ja huuhdon sen pois. Mielestäni näin iho on paremmassa kunnossa.

Jatkan kokeiluja suolan kanssa, raportoin myöhemmin lisää tuloksista. Toisaiseksi vaikutukset ovat erittäin positiivisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti