lauantai 7. kesäkuuta 2014

Reissun ostokset

Olen ostellut matkoilla perinteisesti aivan älyttömästi (ja myös aivan älytöntä) tavaraa. Perinteinen malli on ollut se, että matkalle lähdetään lähes tyhjällä laukulla ja palataan liitoksistaan ratkeilevan laukun kanssa. Nyt yritin parhaani mukaan hillitä ostosten tekoa, ja onnistuinkin tässä kohtalaisesti. Tässä siis pidemmittä puheitta reissun tuliaiset:Hopeinen kaulakoru. Oli sen verran pelkistetyn kaunis, että päädyin ostamaan tuon. Hintaa korulla oli 18 euroa.
Kreetalla oli uskomaton valikoima nahkatuotteita edulliseen hintaan. Monessa paikkaa laukut tehtiin paikan päällä, joten työskentelyolot sai varmistettua vilkaisemalla pajan puolelle. Tämä Italiassa valmistettu pehmeää naudannahkaa oleva laukku tarttui matkaan 50 euron hinnalla. Laukku vaikuttaa laadukkaalta, ja toivottavasti myös käytössä sitä on. Päädyin ostamaan tämän laukun, vaikka postissa on matkalla käytettynä ostettu musta laukku. Nämä kaksi ovat nimittäin sitten ainoat mustat laukkuni. Teen laukuista oman postauksen kunhan saan sen toisen laukkuni kotiin. Laukkumäärä on mielestäni yhä hyvinkin kohtuullinen.


Olin pakannut matkaan mukaan kookosdeodoranttiani. Se pitikin muuten hyvin, mutta yhtenä päivänä unohdin lisätä sitä aamulla ja se petti. Hienhaju ei ollut paha, mutta koska en kestä yhtään hienhajua, oli "pakko" ostaa tämä deo matkalta ja käydä vessassa siistiytymässä kosteuspyyhkeiden kera. Tämä deo on paikallisen luonnoskosmetiikkavalmistajan tuote, ja eläimillä testaamaton. Teho tällä on suunnilleen sama kuin tuolla kookosöljy-suola-deolla. Ihan kätevä pienen kokonsa ansiosta kuitenkin reissussa, sekä herkkien paitojen kanssa, joita öljy saattaa tahrata.
Samalta merkiltä tarttui sitten mukaan kasvoille aurinkorasva. Sinänsä ihan tarpeen, kun kasvoille tarkoitettua suojatuotetta ei ollutkaan kotona, ja nuo vartalolle tarkoitetut aiheuttavat itselläni finnejä.Tämmöinen aurinkorasva tuli myös ostettua mukaan pakatun loputtua. Tulee tarpeeseen, koska kotona ei ole aurinkorasvaa.


Toiselta paikalliselta luonnonkosmetiikkavalmistajalta ostettu kasvovoide. Tätä mainostettiin syötävänä tuotteena, sisältää vain elintarvikkeiksi kelpaavia ainesosia.


Ja lopuksi vielä kokoelma luonnonkosmetiikkaa olevia oliiviöljysaippuoita. Kahdeksan saippuaa voi toki olla liioittelua, mutta nämä olivat edullisempia kuin Suomessa. Lisäksi kun olen päätynyt pesemään vartalon, kasvot ja hiukset palasaippualla, tulee näille kyllä käyttöä.

Tässäpä siis nämä ostokset, ei loppujen lopuksi mikään paha määrä. Yhteensä siis 14 ostosta. Saippuat nostavat kokonaislukua huimasti, mutta ovat oikeasti ihan järkevä ostos varastoon. Ei siis shoppailumorkkista tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti