torstai 29. tammikuuta 2015

Epäonnistunut DIY ripsivärikokeilu

Lily Lolon ripsiväri loppui. Putkilo kesti käytössä puolisen vuotta. Tämä on omassa käytössäni aikalailla normaali kulumisaika. Pidin tuotteesta muuten, paitsi yhdessä asiassa. Se nimittäin levisi liian herkästi veden kanssa tekemisiin joutuessaan. Muutaman kerran vesisade yllätti, muutaman kerran onnistuin nauramaan ripsivärit poskille. Muuten toimi hyvin, tuuheutti kohtalaisen kivasti, ei varissut ja oli helppo poistaa.

Koska yritän kyseenalaistaa tuoteiden tarpeellisuutta ja korvaamista muilla tavoilla, pohdin ennen uuden ostoa vaihtoehtoja. En halua olla käyttämättä ripsiväriä, siispä se ei ollut vaihtoehto. Googlettelin mahdollisuutta tehdä ripsaria itse. No, muutamassa lähteessä oli tehty ripsiväri hiilestä, kookosöljystä ja mehiläisvahasta. Kotona ei ollut mehiläisvahaa, joten päätin kokeilla kookosöljyllä ja Blascon murentuneella kakkulinerilla.


Tässäpä siis tarvikkeet. Eli kookosöljy, Blascon linerikakku, Lily Lolon tyhjä tuubi ja pieni minigrip-pussi. Kaadoin pussiin osan murusista, perään sen verran kookosöljyä, että sain paksun tahnan aikaiseksi pussiin. Tältä näytti sekoituksen jälkeen:


Tuosta sitten kulma saksilla auki ja pursotus ripsarituubiin. Sanomattakin lienee selvää, ettei sotkuilta vältytty. Onneksi ne oli helppo siivota paperilla. Tämän jälkeen vielä ripsarituubi jääkaappiin jähmettymään.

No, miten kävi? Niinkuin ennustinkin. Aine oli helppo levittää mascaraharjalla, sitä sai jopa kerrostettua jähmettyneenä. Mutta seurauksena oli tunnin päästä pahemman luokan panda-efekti. Onneksi olin osannut ennustaa tämän ja tein kokeiluni visusti neljän seinän sisällä.

Mitä ilmeisimmin mehiläisvaha olisi tässä aika oleellinen juttu. Varmaankin kookosöljyn määrän saisi pitää aika minimissä. Saatan kokeilla joskus uudestaan mikäli ostan mehiläisvahaa perusvoiteen tekoa ajatellen.

Niinpä päädyin Ruohonjuureen ostoksille. Matkaan tarttui seuraavat tuotteet:

Eli Frantsilan hammastahna (6,50 €), Benecos ripsari (9,50 €), sekä Flown mineraalimeikkipuuteri (18,90 €). Hammastahnaa tuli jo testattu, maku oli parempi kuin muistin! Ainoa, mikä tuossa arveluttaa, on ainesosaluettelossa mainittu liitu. Muistelen, että se ollut hyväksi hampaille? Asiaa pitänee selvittää lisää. Mineraalimeikkipuuterin ostin valmiiksi, sillä Lily Lolon puuteri osoittaa loppumisen merkkejä. Ruohonjuuressa ei tule asioitua kovin usein, joten asioita on hyvä ennakoida.


Nämä kolme tuotetta on unohtunut raportoida blogiin. Tilasin siemeniä ja jauhoja nettikaupasta ja samalla tuli ostettua kaksi litran kookosöljypurkkia, sekä pussillinen bentoniittisavea. Jälkimmäisen ostin ensisijaisesti kasvonaamioita ajatellen, välillä tuntuu, että iho kaipaisi puhdistusta. Yhden savinaamion ehdinkin tehdä jo sekoittamalla bentoniittisavea, vettä ja hunajaa. Iho tuntui mukavan pehmeältä tämän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti