lauantai 31. tammikuuta 2015

Tammikuun ruokamenot

Kuten sanottu, keräilin vertailuarvoksi ruokaostosten kuitit tammikuulta. Tässä on ainoastaan omat kauppaostokseni. Luonnollisesti noin puolet kauppareissuista tekee mies, mutta en ole pyytänyt säästämään kuitteja, koska eipä tuo kuitenkaan asiaa muistaisi. En myöskään pysty vaikuttamaan miehen kauppaostoksiin jatkossakaan, eli mies ei ole mukana näissä teemakuukausissa. Ostaa sitten mitä ostaa. Jonkin verran tuon myös kaupasta miehen pyynnöstä ruokatarpeita, nämä vääristävät kuitteja hieman. Esimerkiksi kanaa en eettisistä syistä osta itselleni ruoaksi, mies kuitenkin kuluttaa kanaa senkin edestä.

Tässä kuussa teemana oli käyttää ensin kaapeista vanhat ruoat pois. Tästä syystä alkukuusta on kaupassa käyty vähemmän. Loppujen lopuksi kaapeissa ei ollutkaan mitään isoa varastoa aineksia poiskulutettavaksi, joten pitkälle ei kaappien sisällöllä päästy.
Kuittien sisältämien ruokaostosten loppusumma on 292,41 euroa. Näiden lisäksi ostin 174 eurolla 20 kg luomupossunlihaa suoraan tuottajalta. Sanomattakin lienee selvää, että tästä erästä riittää hetkeksi. Ostin myös 14 eurolla luomunautaa, 3,5 eurolla ruisleipää, ja 21 eurolla kananmunia, nämä myös Reko-tilaisuudesta. Näiden lisäksi tilasin kuivatuotteita Fitness Firstiltä. Ruokatarvikkeiden osuus laskusta oli 141,8 euroa.

Yhteensä ruokaostoksiin meni tammikuussa osaltani siis peräti 646,71 euroa. Tosin loppukuusta tuli ostettua sekä lihaa, että kuivatuotteita reilu erä varastoon. Tämä siis vääristää merkittävästi loppusummaa. Eipä tässä kahden aikuisen ja yhden leikki-ikäisen taloudessa sentään 1300 euroa kuussa ruokaan käytetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti