tiistai 6. tammikuuta 2015

Kuivatarvikekaappien inventaario

Olen muutaman vuoden ajan alkuvuodesta pitänyt kuivakaapin tyhjennystalkoon. Käyn siis tammikuussa mahdollisimman vähän kaupassa ja hyödynnän ensin kuivakaapista ja pakastimesta löytyneet tuotteet. Ajattelin jatkaa perinnettä tänäkin vuonna.

Sinänsähän en kannata askeettista kaapinsisältöä. Minulle on tärkeää, että kuivakaapista ja pakastimesta löytyy tarpeet ainakin muutamaan ateriaan. Lisäksi tietyt perustarpeet tulee kotona olla. Suositellaanhan jonkinnäköistä varastoa pidettäväksi kotona ihan jo poikkeustilanteidenkin varalta.

Kaapinpuhdistustalkoideni tarkoitus onkin estää tuotteiden vanhentuminen, sekä tuotteiden unohtuminen kaapin perälle. Lisäksi tällä tapaa tulee ostettu käytettyä pois, loppuvaiheessa kun on oltava luova ja kehitettävä ruokaa näistä heräteostoksistakin. Samalla kun inventoin kaapin, pyyhin luonnollisesti hyllyt ja palautan kaiken omille paikoilleen.

Tänä vuonna päätin kuvata kaapin sisällön. Näin hahmotan paremmin mitä kaapeista löytyy ja ateriasuunnittelu on tällä tapaa helpompaa. Tänä vuonna kaapit kätkivät sisäänsä seuraavan näköistä sisältöä:



Paketti näkkileipää, paketti hapankorppuja, sekä paketti riisikakkuja. Ei tuplia tällä saralla.


Purkillinen korppujauhoja ja paketti perunajauhoja.


Mannahiutaleita, vehnäleseitä lasipurkissa ja vajaa pussi purkin takana, kauraleseitä, durum-vehnäjauhoja, täysi ja vajaa pussi vehnäjauhoja.


Avaamaton paketti kaurahiutaleita, ohrasuurimoita, kaurahiutaleita lasipurkissa, sekä vajaa purkki kaurahiutaleita.


Toinen avaamaton paketti kaurahiutaleita, sekä ohrasuurimoita.


Iso kasa leivontarvikkeita. Xylitolia pussin pohjat, raesokeria, 1,5 pussia kuivahiivaa, puoli pussia fariinisokeria, purkki leivinjauhetta, purkki nonparelleja, vanilja- ja minttuesanssi, hienoa sokeria, palasokeria, siirapin jämät, vaniljakreemijauhe, avaamaton ja avattu tomusokeri.



Rypsiöljy, kookosöljyn jämät, balsamico, valkoviinietikka, maustekastike.



Ns. herkkuhyllyn sisältö. Läjä herkkuja, joita ei tarvitsisi kaapissa olla oikeastaan ollenkaan. Jämiä joululta ja uudelta vuodelta.


Mantelilastuja, hampunsiemeniä, rusinoita, pähkinäsekoitusta, auringonkukansiemeniä.



Pellavansiementen jämät, punaisia linssejä, seesaminsiemeniä, valkoisia papuja, härkäpapuja, kidneypapuja, mustia papuja.



Soijarouhetta, soijapaloja, soijajauhetta.


Kikhernejauhoja ja gluteenijauhoja.



Makaronia, spaghettia ja lasagnelevyjä.


Pitkäjyväistä riisiä, puuroriisiä, jasmineriisiä.



Maustehylly. Tämän kohdalla loppui tarmo kesken, siivoan joku toinen päivä...


Raakakaakaojauhe, kaakaojuomajauhe, kapselikeittimen kapseleita, kahvia kolmessa muodossa, suodatinpussit, hunajaa, avaamaton kahvipaketti.


Säilykeherneitä, soijakastiketta, pestoa, papuja tomaattikastikkeessa, tomaattimurska, jalapenoja, nuudeleita, teetä, tomaattipyrettä.


Merilevälevyjä, kookosmaitoa, pussikeittoja.



Siinäpä ne. Itseasiassa yllättävän hyvä tilanne. Leivontatarvikkeita on kertynyt. Tässä kuussa on siis leivottava urakalla sämpylöitä, leipää ja ilmeisesti jotain makeaakin. Samaten puuroja olisi syytä keitellä. Mutta muuten tuo kaapin sisältö näytti jopa melko niukalta.

Yhden hernekeiton ehdin keitellä ennen kaapinsisällön kuvaamista. Kuvaamisen jälkeen on makaronit ja soijarouheet käytetty makaronilaatikkoon, samaten auringonkukan siemenet syöty. Seuraavaksi täytynee suunnata sämpylöitä leipomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti