tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kookosöljy deodoranttina

Tuossa kookosöljypostauksessa mainitsin testaavani kookosöljyä deodoranttina. No, nyt on testattu. Käytin öljyä siten, että hieroin pienen nokareen huolella kainaloihin. Pienen siksi, etteivät paidat mene öljyyn. Tarkoitus on kuitenkin saada kainaloihin öljypinta, joten liian vähääkään ei voi laittaa.

Toimintaperiaate tällä on ymmärtääkseni se, että vakaana rasvana se estää bakteerien aiheuttamaa rasvojen pilkkoutumista haiseviksi, härskiintyneiksi rasvahapoiksi. Lisäksi kookosöljy häiritsee bakteerien kasvua.

Kun googlettelin kookosöljyn käyttöä deodoranttina, tuli vastaan uskomuksia siitä ettei kainaloita saa pestä edeltäen saippualla. Jotkut myös sekottavat öljyyn ruokasoodaa tai perunajauhoa. Tota saippuakieltoa en ymmärrä ollenkaan, sillä pelkällä vedellähän vanha kookosöljy ei lähde. Lisäksi saippua tappaa bakteereita kainalosta. Jos sekottaisin jotain öljyyn, olisi se ehkäpä suola. Suola kun estää bakteerien kasvua tehokkaasti. Tässä kokeilussa käytin kuitenkin puhdasta öljyä.

Käyn yleensä illalla suihkussa. Tämän jälkeen hieroin reippaasti öljyä kainaloihin. En käytä yöpaitaa, joten iltaisin ei tarvitse pelätä sotkemista. Aamuisin pesin sitten uudestaan kainalot ja laitoin uuden öljyn.

Testasin öljyä useana päivänä. Niinä päivinä kun aktiivisuus oli pieni ja muistin pestä kainalot aamulla, ja mahdollisesti lisätä öljyä kerran päivällä, toimi öljy hienosti! Tosin haistelin neuroottisesti kainaloita. Vaan eipä haissut kuin kookokselle. Kertaalleen testasin öljyä 12 tuntisen työpäivän ajan. Työssä tulee välillä kiire ja hiki. Ihan työpäivän lopussa saattoi kainaloista haistaa kevyen hienhajun. Ei kuitenkaan mitään sellaista, mitä muut huomaisivat. Itseäni tämä kuitenkin häiritsi, en halua haista hieltä.

Yksittäisenä päivänä testasin vahingossa mitä käy jos en pese kainaloita aamulla ja lisää uutta öljyä. Olin siis laittanut öljyn illalla. Tällöin oli kyseessä 8 tuntinen päivä, mutta pyöräilen työmatkat. No, aamulla pesun unohtaminen ei ollut järkevää, "deodorantti" siis petti. Pesin sitten kainaloita töissä ja olin varma että haisen hieltä 10 metrin päähän. Ei mukava tunne.

Yhteenvetona voisin todeta, että kotipäivinä voin käyttää yhä kookosöljyä deodoranttina, mutta en töissä. En voi sietää hienhajua, ja luonnollisesti en halua sitten itsekään haista hieltä. Ajattelin jossain vaiheessa testata vielä öljyn ja suolan seoksen, raportoin sitten kokemuksesta tänne.


1 kommentti:

  1. Mikäli haluat lukea lisää kookosöljystä deodoranttina kannattaa tutustua artikkeliin osoitteessa: http://kookosoljy.com/kookosoljyn-kaytto/kookosoljy-deodorantti/

    VastaaPoista