torstai 6. helmikuuta 2014

Etikka siivouksessa osa 3: kylpyhuone

Suihkukaappiin oli päässyt kertymään melkoiset kalkkeumat. Näiden synnyn voisi toki estää kuivaamalla kaapin seinät lastalla aina suihkussa käymisen jälkeen, mutta laiska kun olen niin eipä tule tätä tehtyä. Olen koittanut kalkkeumiin useita yleispuhdistajia, sekä pyykinpesujauheen kaupanpäällisenä tullutta Cillit Bang-tehopuhdistajaa.  Näillä kalkkeumat eivät ole lähteneet, ja lisäksi tuo tehopuhdistaja aiheutti sen verran pahan päänsäryn, etten sitä enää aio käyttää. Lähtötilanne suihkukaapin osalta oli tämä:


Kännykameralla on hieman haastavaa dokumentoida lasissa olevaa kalkkikerrostumaa, mutta voin kertoa, että kuva ei todellakaan kuvaa tilanteen kamaluutta. Koska seinissä oli myös saippuaa + muuta likaa, pesin ne ensin yleispuhdistussuihkeella. Tämän jälkeen otin hankaussienen ja kostutin sen etikalla, ja eikun hankaamaan. Kalkki lähti tällä kohtalaisen hyvin, tosin etikkaa kului melkoisesti kaapin putsaukseen. En laimentanut sitä mitenkään, vaan suoraan pullosta otin sieneen. Myöskin etikkahöyryt kaapissa oli melkoiset. Lopuksi suihkutin kaapin vielä huolella. Tulos oli tämä:


Eli huomattavasti kirkkaammat lasit. Aavistus kalkkia jäi vielä, mutta se ei ole ihme. Sen verran kalkkia kaappiin oli ehtinyt kertymään. Ensi kerralla testaan ehkäpä ruokasoodan tehoa kalkkiin, näin välttyisin ainakin etikan haistelulta. On tuo etikka toki miellyttävämpää, kuin pesuainehuurut.

Kuohautin myös lavuaarin ja lattikaivon kaatamalla ensin desin ruokasoodaa viemäreihin ja reippaasti etikkaa perään. Annoin vaikuttaa muutaman minuutin ja suihkutin vettä perään. Puhdasta tuli, melkeen harmittaa kun en kehdannut ottaa likaisista viemäreistä kuvaa.

Sen verran siivouksessa kului aineita, että nämä tyhjeni:


Ensi kerralla ostan suosiolla 5 litran pullon etikkaa, ja ison purkin ruokasoodaa. Tuo ruokasooda on peräisin kuivakaapista, käytin sen pois kun päiväykset olisivat tulleet muuten vastaan. Jatkossa täytyy selvittää mistä näitä saisi edullisimmin isoissa pakkauksissa siivoustarkoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti