lauantai 1. helmikuuta 2014

Kahvinkeittimen puhdistus etikalla

Testasin tuota väkiviinaetikkaa ensimmäiseksi likaiseen kahvinkeittimeen. Meillä on ainakin 10 vuotta vanha kahvinkeitin, joka ei ole maailman esteettisin, mutta toimii erinomaisesti. Aina välillä koen houkutusta ostaa uuden, kauniimman keittimen. Olen kuitenkin tähän asti onnistunut hillitsemään itseni ja muistuttanut sekä itseäni että puolisoa siitä, miten typerää on ostaa uutta toimivan tilalle.

Puhdistuksen suoritin Rajamäen sivuilta löytyneen ohjeen mukaisesti. Pesin kahvipannun ensin astianpesuaineella puhtaaksi, kaadoin vesisäiliöön 5 dl väkiviinaetikkaa ja 5 dl vettä. Sitten valutin puolet vedestä ja sammutin keittimen puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen valutin loput vedet. Täytyy todeta, että lämmitetty etikkavesi on aika tyrmäävän hajuista, ei kannata pitää kasvoja lavuaarin päällä kun kaataa seoksen pois. Voin omakohtaisesti todeta, että tuoksu tuntuu nenässä vielä pitkään tämän jälkeen.

Kun puhdistus oli suoritettu, valutin vielä kaksi säiliöllistä vettä keittimen läpi. Tuo etikka tuntui omasta mielestäni teollisia aineita tehokkaammalta. Pois kaadetun veden väri oli nimittäin sakea, ja joukossa näytti olevan kalkkihippuja. Keitin tosin oli todella likainen, en muista koska olen sen viimeeksi puhdistanut. Ehkä puoli vuotta tai jopa vuosi sitten? Lisäksi keitin likaantuu melko nopeasti, koska meillä on paha tapa kaataa vesi säiliöön kahvipannusta. Ja näinhän ei tietenkään saisi tehdä, koska veden mukana menee sitten likaa keittimeen.

Jatkossa meinaan puhdistaa keittimen ehdottomasti etikalla! Sen verran tehokkaalta tavalta vaikutti. Jossain päin asuntoa tosin saattaa olla vielä yksi kalkipoistoainepullo, jonka luonnollisesti käytän pois kaapista jossain sopivassa välissä. Jatkossa meille ei kuitenkaan erillistä kalkinpoistajaa osteta, etikka näköjään toimii vähintään yhtä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti