sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Viherpesua havaittu

Olen uumoillut, että osa kalliimmista "ekologisista" tuotteista ei välttämättä ole sen ekologisempia kuin tavallisetkaan. Koska kuitenkin nyt nämä vihreät arvot ovat jossain määrin pinnalla, on tässä hyvä markkinarako. Tänään törmäsin ensimmäistä kertaa tähän "viherpesuun". Konetiskiaine nimittäin loppui.


Se oli lähimmästä Alepasta mukaan tarttunut Rainbow-merkkinen tuote. Oletin siis sen olevan pahinta mahdollista myrkkyä. Aloin sitten kuvailemaan sitä blogia varten ja kappas! Tuotteella oli joutsenmerkki.


Koska kyseessä on konetiskiaine, löytyy myös ärsyttävä-varoitus paketista. Mutta niin löytyy myös Ekoverin vastaavasta tuotteesta.


Nämä tabletit ovat näitä all in one-versioita. Näinollen näitä käyttämällä välttyy kirkasteen ostolta. Minä tosin hieman epäilen tätä all in one-lupauksen täyttymistä. Eipä tämän kanssa kuitenkaan mitään huuhtelukirkasteita ole käytetty, ja ihan normikirkkaita laseja on pesusta tullut. Muutenkin tämä tuote on mielestäni ollut hyvä, pesee puhtaaksi. Tuote on valmistettu Alankomaassa.

Jos tälle tarvitsisi antaa arvosana, olisi se 5/5, koska moitittavaa en tästä löydä.Kun tällä kerran on ympäristömerkki, tihrustin hieman tarkemmin merkintöjä. Ja kappas! Tuote on 100% biohajoava. Sitten silmiini osui koostumus. Täyttä sisällysluetteloa paketista ei löytynyt, mutta tämän verran tietoa kuitenkin: 5-15% happeen perustuvia valkaisuaineita, polykarboksylaattia, <5% ionittomia tensidejä, fosfaattia ja entsyymejä. Tämä kuulosti niin tutulta, että kaivoin Ekoverin purkin kaapista.


>30% sitraatti, 5-15% happipohjaiset valkaisuaineet, karbonaatti, dislikaatti, bikarbonaatti, <5% ionittomat pinta-aktiiviset aineet, polypeptidi, valkaisuaktivaattori, entsyymi, hajusteet (tyyppi:sitrushedelmät), glukonaatti, sorbitoli, glyseriini.

Eli toisinsanoen, ilmoitettu sisällysluettelo on tuotteilla käytännössä identtinen! Huomattavaa on se, että Rainbow:n paketissa ilmoitetaan vain noin 20% sisällöstä, Ekoverin paketissa sentään noin 50%. Kiinnostaisi tietää mitä tuo loppuosa on? Itselläni herää epäilys, kun asiaa ei rehellisesti ilmoiteta.

Jatkossa ostan todennäköisesti näitä markettituotteita, enkä yli puolet kalliimpaa "ekotuotetta". Jos jollain on perustelut siihen, miksi jatkossa ostaisin tätä Ekoverin tuotetta, kuulisin ne toki mielelläni. Pelkästään pakkauksen perusteella en löydä yhtään syytä maksaa enempää lähes identtisestä tuotteesta.

Muitakin tuotteita loppui parin päivän sisään:Satunnaisesti käyttämäni suuvesi. Mies osti pyynnöstäni samanlaisen tilalle. Tiedän, ei välttämättömyys, mutta rakastan sitä raikasta tunnetta mikä tästä tulee.


Mavalan kaksiosaisen Nail Shieldin toinen pullo on tyhjä. Tämän Nail Shieldin idea on se, että ensimmäisessä pullossa on kuituja, jotka lujittavat kynnen pintaa ja antavat sille suojan. Tämä toinen kerros sitten tasoittaa ensimmäisen osan jättämän epätasaisen pinnan. Tämä todella lujittaa kynsiä, ja omani kasvoivat tämän suojissa hienosti. Miinuksena se, että lakasta tulee sen verran paksu, että kuivuminen kestää, kestää ja kestää.

Arvosanaksi annan tälle 4,5/5. Miinus tosta kuivumisongelmasta.Vähiin käy ennen kuin loppuu. Enään tuo ykkösvaiheen pullo pohjatuotteena, ja siinäkin vain pohjat. Ajattelin sen käyvän kuitenkin aluslakasta. Tämän loputtua on lähdettävä ostoksille. En viitsi ottaa riskiä kynsien värjääntymisestä ilman aluslakkaa. Värilakkoina nuo kolme. Hillittyjä kynsiä ei lakkavalikoimallani tällä hetkellä saa aikaiseksi.Batisten ruskeille hiuksille tarkoitettu kuivashampoo loppui myös. Tämän koostui kaasuista, kuten butaanista, isobutaanista, propaanista, sekä riisitärkkelyksestä ja alkoholista.

Ihan kohtalainen kuivashampoo, ei kuitenkaan mikään suosikkini. Tämä teki todella puhdasta jälkeä, jopa sähköistä. Ei kuitenkaan tuonut hiuksiin kaipaamaani tekstuuria. En ostaisi uudestaan.

Arvosanaksi tämä saa 2,5/5.

Siinäpä ne loppuneet. Lisäksi rikoin yhden lasikulhon, sekä pistin poistoon 10 ruusuketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti