tiistai 11. helmikuuta 2014

Kirppisprojekti

Eilen keräilin kirppistavarat kasaan, puhdistin ne pölyistä, silitin vaatteet ja hinnoittelin ne. Hinnat laitoin mielestäni hyvin kohtuullisiksi, tarkoitus ei ole rikastua, vaan kierrättää tavaraa. Loppujen lopuksi sitä tavaraa tuli aika paljon:

-kirjoja 33 kpl
-hopeashampoo 
-dvd:t 61 kpl
-cd:t 9 kpl
-koristeita 8 kpl
-viinipullonteline
-kynttilänjalkoja 2
-lehtiä 4
-huppari
-t-paitoja 2
-farkut

(+taaperon vaatteita. Taaperon tavarat on linjattu jo aiemmin projektiin kuulumattomiksi, koska suurin osa taaperolle tulevista tavaroista ei ole omia hankintojani)

Kirppikseksi valikoitui Akseli. Valinta perustui lähinnä sijaintiin, se on kohtuullisen matkan päässä meiltä. Lisäksi netissä käytyjen keskustelujen perusteella tavara liikkuu siellä suhteellisen hyvin. Hinta per viikko on 44 €, mikä on mielestäni aika paljon. Toisaalta aika samaa tasoa hinnat näyttivät olevan muissakin itsepalvelukirppiksissä.

Oltiin kirppiksellä aamusta tosiaan heti kymmenen pintaan kun paikka aukesi. Siellä oli yllättävän paljon asiakkaita jo tuohon aikaan ja lähes kaikki pöydät täynnä. Positiivisena yllätyksenä tuli myös paikan koko! Isoin kirppis, jolla olen itse vieraillut. Sijainti tosin on sellainen, ettei sinne vahingossa eksy. Kirppis on k-supermarketin yläkerrassa, ja olen usein vieraillut kauppakeskuksessa tajuamatta koko kirppistä! Mitään mainoksia nimittäin ei ulkona ole. Vaan eipä tämä näyttänyt kaupankäyntiin tosiaan vaikuttavan asiakasmääristä päätellen.

Hyllytilaa oli positiivisen paljon. 44 eurolla sai pienen pätkän vaatetankoa, jossa oli valmiina henkarit. Lisäksi hyllytasoja oli tarjolla kaksi, ja vielä "ylätila", jonne sai sijoiteltua isommat esineet. Sain isoimman osan tavarasta esille, kun alakerrasta tuli palohälytys. Homma jäi kesken, ja lähdettiin taaperon kanssa kahville tässä välissä. Noin tunnin päästä takaisin tullessani oli molemma t-paidat ja muutama dvd jo käynyt kaupaksi! Ripeää toimintaa siis. Käyn ylihuomenna tarkastamassa hyllyt ja mahdollisesti viemässä lisää tavaraa myyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti