torstai 9. tammikuuta 2014

1. viikon saldo

No niin, ensimmäinen viikko kohti minimalismia ja eettisempiä valintoja, sekä ostolakkoa on takana.

Tässä saldo:

Loppuneet tuotteet 6 kpl

Poistetut asiat 53 kpl

Ostot 5 kpl

Saadut asiat 6 kpl

Josta laskettuna tällä viikolla taloudesta on poistunut 48 esinettä/tuotetta!

Ihan hyvä aloitus mielestäni. Suurin takapakki oli tuo retki ostoskeskukseen. Niitä pitää välttää jatkossa tiukemmin, itsekuri ei vielä riitä olla ostamatta mitään. Ostoista harkittuja oli kaksi kalenteria, joita pidän lähes välttämättömyyksinä. Varmasti moni muu on tästäkin eri mieltä, tarpeellisuus on kovin suhteellinen käsite.
Sensijaan kaksi ostettua paitaa ei ollut ensinnäkään mitenkään välttämättömiä, lisäksi ne oli ketjuliikkeestä ostettuja. Myyjä kyllä kehui niiden kestävyyttä, itse epäilen asiaa. Hieno juttu toki jos kestävät kulutusta.
Ostettu deodorantti oli toki tarpeen, mutta ainoastaan kotimaisuudesta tulee plussaa. Jatkossa pyrin ostamaan luonnonkosmetiikkaa loppuneiden tuotteiden tilalle. Tässä täytynee olla suunnitelmallisempi, eli kun joku "välttämätön" tuote on loppumassa, tilaan ekokaupasta ajoissa uuden varastoon. En vain avaa sitä ennen aikojaan.

Saadut tuotteet oli kivoja, tyynyt meinasin ottaa ihan yökäyttöön entisten linttaan nukuttuen tilalle. Näin vältän myös päällisten oston niihin. Lisäksi saadut liivit olivat sopivia, ja myös tarpeen. Suihkugeeli oli eläimillä testaamaton, vaikka ei luonnonkosmetiikkaa olekaan.

Loppuneiden tuotteiden määrä kuulostaa isolta. Kyseessä oli kuitenkin vajaiden purkkien pohjia, ei läheskään täysiä tuotteita. Siltä määrä hieman yllätti. Jatkossa onkin mielenkiintoista nähdä kuinka suurelle määrällä kemikaaleja altistankaan todellisuudessa itseni.

Poistojen määrä kuulostaa isolta. Tosiasiassahan suurin osa on sukkia, joten kovin merkittäviä poistot eivät ole. Mutta onpahan sukkalaatikko ainakin toimivampi kun ei pursua yli äyräiden.

Tästä on hyvä jatkaa, tällä viikolla yritän hahmotella tavoitteitani vielä selkeämmäksi ja perehtyä tarkemmin luonnonkosmetiikan käsitteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti