maanantai 27. tammikuuta 2014

Loppuneita tuotteita ja ostot 6. ja 7.Tämä Family Fresh-suihkugeeli loppui. Laadultaan normi markettitasoa, ei minkäänlaista vikaa, mutta ei myöskään mitään ikävöitävää. Kiva persikan tuoksu, jonka tunnisti persikaksi. Ainakin kun tiesi miltä tämän tulisi tuoksua. Ehdoton plussa pakkauskoosta, joka on 500 ml.


Jäljellä on nämä neljä suihkugeeliä. Otan seuraavaksi käyttöön tuon puoliksi käytetyn Family Freshin sitrusversion.

Tässä kohden taas pieni peruslinjaus raportoinnin suhteen. Päätin ottaa laskuun loppuneet itse ostamani siivoustuotteet. Samoin lasken itse ostamani siivoustuotteet ostoiksi. Miehen ostamia en laske mukaan, enkä myöskään käytä mikäli vaihtoehtoinen itseostettu tuote on saatavilla.  
Tämmöinen lattianpesuun tarkoitettu tuote loppui. Ostettu useampi vuosi sitten, ei ole tullut käytettyä. Käytin nyt pois. Jatkossa en osta, voin pestä ihan hyvin mäntysuovalla lattiat.


Mäntysuopapullo tyhjeni siivotessa. Otin kuvan, vaikka kaikki varmaan tietävätkin miltä mäntysuopapullo näyttää...Tässä kuva ostetusta uudesta mäntysuovasta. Käytän tätä kodin yleispuhdistusaineena, sekä luonnollisesti mattojen pesussa. Ihan ehdoton tuote, puhdistaa hyvin emäksisinä (pH 9) aineena, on kotimainen, ekologinen, biohajoava ja oletettavasti tätä ei juuri eläimillä testailla. Kaiken muun hyvän lisäksi on edullista (Prismassa 1,85 €) ja tuoksuu hyvältä. Jatkossa pitäisi testata tämä vielä uunin puhdistukseen.Fairy-pullo tyhjeni myös käytössä. Käytän astianpesunestettä koko keittiön siivoamiseen ekologisuuden takia, satunnaisen käsin tiskauksen ohella. Se myös poistaa ihan riittävän hyvin rasvaa. On meillä keittiössä keittiösuihkekin (miehen ostama), ja sitä käytän pahimpaan likaan. Yleensä tiskiaine riittää kunhan pinnat pyyhkii tarpeeksi usein. Fairy on tuotettu purkin mukaan eu:n aluella, sen tarkemmin valmistuspaikasta ei tietoa pakkauksessa ole.
Tässä tilalle ostamani Maison Bellen tiskiaine, Prismasta hintaan 3,99 €. Mielestäni kivan tyylikäs pullo. Pumppusysteemi hillitsee myös käyttömäärää. Tämä on eläimillä testaamaton, biohajoava ja valmistettu Tanskassa, eli suhteellisen lyhyen kuljetusmatkan takana. Vähäisellä käytön testailulla tuntuma on, että tämä puhdistaa riittävän hyvin lian ja rasvan. Tuoksu on myös aivan ihana.

Ajattelin testailla siivouksessa myös jatkossa näitä perinteisiä keittiöstä löytyviä tuotteita, kuten ruokasoodaa ja etikkaa. Tässä hyvä kooste Rajamäen sivuilta etikan käyttömahdollisuuksista. Ruokasoodan ja etikan yhdistelmällä olen aiemmin menestyksekkäästi availlut jo viemäreitä, lisäksi mikron olen jo pitkään puhdistanut laittamalla kuppiin vettä ja ruokasoodaa ja "höyrykäsittelemällä" mikron. Puhdasta tulee. Sitruunahappoa ajattelin myös testailla kalkkeumien poistoon, kunhan saan haettua sitä apteekista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti