sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Project 333

Nyt sitten tämän project 333:n kimppuun. Idean takana on yhdysvaltalainen Courtney Carver, ja nettisivut löytyvät täältä. Project 333 on alunperin lähtenyt blogihaasteesta 2010, ja levinnyt sitten tuhansiin blogeihin kokeiluun.
Ideana lyhykäisyydessään on valita korkeintaan 33 vaatetta käyttöön 3 kuukauden ajaksi. Muut vaatteet pakataan pois vaatekaapista. Mukaan on tarkoitus laskea vaatteet, asusteet, korut, ulkovaatteet ja kengät. Mukaan ei lasketa vihkisormusta, taikka muuta aina pidettävää korua, alusvaatteita, pyjamia, kotivaatteita, eikä urheiluvaatteita. Jos 3 kk aikana joku vaate huomataan epäsopivaksi istuvuudeltaan, tai jos se hajoaa, sen saa korvata toisella. Luonnollisesti tällöin kyseinen vaatekappale kannattaa kierrättää pysyvästi pois kaapista, ei varastoida säilössä oleviin laatikoihin.

Itse ajattelin alkuun soveltaa tätä niin, etten laske asusteita, enkä ulkovaatteita haasteeseen mukaan. Tällä lailla alusta ei tule liian haastava. Jos koen helpoksi elellä pienellä vaatemäärällä, saatan kuitenkin muuttaa tätä matkan varrella. Kävin vaatekaappia läpi, ja seuraavat vaatteet valikoituivat mukaan:


-4 paria farkkuja

-huppari
-fleece
-4 neuletakkia
-5 neuletta
-6 pitkähihaista paitaa
-4 t-paitaa
-4 toppia
-2 hametta
- kauluspaita

Yhteensä siis 32 vaatetta. Näiden lisäksi käytössä on myös 3 käsilaukkua, aiemmin listaamani ulkovaatteet, 3 kengät, sukat ja sukkahousut, jotka olisi tarkoitus lukea 33 vaatekappaleeseen mukaan. Voi hyvin olla, että pääsisin tähän helpostikin. Nyt kun katson listaa, on paitoja loppujen lopuksi mukana tosi paljon. Karsimisen varaa olisi yhä. Jos intoa riittää, voi olla että karsin yhä vaatteita jos kaikki eivät tunnu tulevan käyttöön. Nyt on vaatekaappi kyllä mukavan väljä, ja etsimänsä löytää helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti