tiistai 21. tammikuuta 2014

Säilytysratkaisuista

Havahduin tänään erikoiseen tosiasiaan. Ainakin meidän taloudessa tuntuu olevan niin, että kaikki käytettävissä oleva säilytystila täyttyy tavaralla. Suurin osa kaapeista ja muista säilytystiloista tuntuu olevan ääriään myöten täynnä. Tai oli ainakin ennen kun vajaa pari vuotta sitten aloin hieman tiedostaa tätä tavaran kertymisongelmaa. Etenkin kulutustuotteiden kohdalla taipumus kuitenkin vielä on olemassa. Jos kulutustuotteille on jokin tila varattuna, se myös täyttyy tuotteilla. Tämän valaistumisen koin käytyäni suhkussa. Tässä nimittäin vanha suihkutuotteiden säilytystilamme:


Eli suihkukaapissa valmiina oleva "taso", sekä erillinen saippuateline. Näille mahtui ennen omistamamme shampoo, hoitoaine, sekä erinäiset suihkugeelit. Ajoin taso tietysti oli täynnä, ja tavarat putoilivat. Näinollen pidempään olin miettinyt jonkinlaisen lisähyllykön ostamista tiedostaen kuitenkin sen tarpeettomuuden, tai vähintäänkin vain suhteellisen tarpeellisuuden. Kun kuitenkin vielä taaperollekin tuli oma suihkusaippua/shampoo hommattua, totesi mieskin haluavansa lisäsäilytystilaa suihkuun ja näiollen sinne ostettiin lisäkori. Tämän jälkeen kori onkin sitten näyttänyt tältä:


Eli hyvin nopeasti se täyttyi lisäpurkeilla! Toki muutama noista purkeista asui aiemmin kylpyhuoneen isossa kaapissa (mm. koiran pesutuotteet ja hiusnaamio), mutta iso osa tavarasta on uutta. Ilmeisesti omaan tiedostamattoman tarpeen ostaa mahdollisimman paljon uutta, kunnes tila on täynnä. Ilmeisesti siis osa minimalisteista on havainnut saman, pyrkiessään karsimaan tavaran lisäksi myös säilytystilaa. Näinollen jatkossa on syytä miettiä entistä tarkemmin ennen uusien säilytysratkaisujen hommaamista. Tämä kori tosin on ihan oikeastikin kiva ostos, kunhan jatkossa en täytä sitä samalla lailla ääriään myöten täyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti