keskiviikko 15. tammikuuta 2014

10. loppunut tuote

Tänään loppui kynsilakanpoistoaine:Lumene tuote tämäkin. Nyt kun näitä loppuneita katselen, on pakko todeta, että olen ostellut näköjään paljon Lumenea. Tämä oli ihan kelpo aine, hieman paremminkin olisi toki voinut lakan poistaa. Inci näyttää seuraavalta:


Eli: Ethyl acetate, alcohol denat., bytyl acetate, ricinus communis seed oil, aqua. Suomennettuna etyyliasetaatti, denaturoitu (eli juomakelvottomaksi tehty) alkoholi, butyyliasetaatti, risiiniöljy.

Ilahduttavan lyhyt sisällysluettelo siis. Vähäisellä kemian tietämykselläni etyyliasetaatti ja butyyliasetaatti liuottimena, alkoholi varmaankin lähinnä emulgaattorina? Ja sitten risiiniöljy "hoitavana" ainesosana. Itseäni jaksaa aina huvittaa se, miten näihin tungetaan mukaan tilkka jotain öljyä, jotta saadaan mainostettua tuotetta hoitavana. Epäilen kovasti, ettei tuote tässä mitään hoida. Ja toisekseen, jos tarkoituksena on lakata kynnet uudestaan vanhan lakan poiston jälkeen, heikentää öljy uuden lakkauksen kestoa. Hassua on myös se, että jaksetaan tehdä näitä asetonittomia kynsilakan poistoaineita. En usko, että nämä muut liuottimet ovat sen kynsiystävällisempiä. Ilmeisesti myyvät kuitenkin paremmin kuluttajille. Mutta niin tai näin, ihan kelpo tuote siis.

Jäljelle jäi tämä kynsilakanpoistoaine:


Matkalta ostettu tämäkin. Jotenkin unohdan lähes aina pakata kynsilakan poistoainetta mukaan. Ja sitten päädyn ostelemaan näitä matkoilta.


Keittiöstä poistoon lähti myöskin kolme puista paistolastaa. Toimivia tuotteita muuten, mutta kun meillä ne laiskuutta päätyi aina astianpesukoneeseen. Voi sitten vaan kuvitella kuinka terveellistä on sen jälkeen hämmennellä kastikkeita samoilla lastoilla. Tästä syystä hankkiuduin nyt niistä eroon, eli vein ne biojätteeseen. Matkalla tosin mietin onko biojäteastia näille oikea paikka. Toivottavasti ne sai sinne laittaa.

Keittiöstä roskikseen päätyi myös yksi muovikippo, joka oli vääntynyt astianpesukoneessa lähes muodottomaksi. Ilmeisesti sitä ei olisi saanut siellä pestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti