torstai 2. tammikuuta 2014

Uusi vuosi- parempi minä

Se on taas se aika vuodesta, kun kuntosalit täyttyvät muutamaksi viikoksi, salaatin kulutus kasvaa hetkellisesti ja nikotiinipurkka käy kaupaksi. Miksipä en siis minäkin?

Olen pitkään haaveillut askeettisesta elämästä ja tavaranpaljous ahdistaa. Olisi mahtavaa jos kotiin ei kertyisi roinaa, ja siivousta ei tarvitsisi aina aloittaa tavaroiden raivaamisella. Ja taas toisaalta, rakastan shoppailua.  Mitä siis tehdä asialle? Koska rakastan projekteja ja joskus (lue:usein) toteutumatta jääviä uudenvuoden lupauksia, on taas aika sellaiselle. Tänä vuonna pyrin vähentämään tavaran määrää ja miettimään mitä todella tarvitsen. Konkreettisesti ajattelin totettaa tätä seuraavanlaisesti:

-Pyrin vuoden ajan olla ostamatta mitään. Tämä ei luonnollisestikaan koske ruokakaupan antimia. Lisäksi kulutustuotteita ostan vain mikäli tuote on välttämätön, eikä korvaavaa löydy. Loppuneet ja ostetut tuotteet dokumentoin tänne, ostetut luonnollisesti höystettynä kootuilla selityksillä.

-Mikäli sorrun ostamaan tavaran, kaksi saa lähteä tieltä. Ostot sekä poistot dokumentoin blogiini.

-Jotta saan paremman kokonaiskäsityksen tavaran määrästä, koitan inventoida kaappi/tavararyhmä kerrallaan omistamiani tuotteita. Samalla turhat saavat lähteä myyntiin/kierrätykseen.

-Kosmetiikan pyrin mahdollisuuksien ja järkevyyden puitteissa korvaamaan elintarvikkeiksi kelpaavilla tuotteilla. Esimerkiksi öljyjä ajattelin käyttää ihonhoidossa jne.  Lisäksi ostan mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja eläimillä testaamattomia tuotteita.


Eli näillä liikkeelle, katsotaan nyt miten etenee ja ennenkaikkea missä määrin ehdin/jaksan blogia päivitellä. Tavoitteena on, että jokainen ostos ilmestyy tänne jossain vaiheessa. Tämän luulisi myös hillitsevän kummasti ostelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti